Jag heter Elin Gustafsson och har 23 års erfarenhet inom socialt arbete. Jag började arbeta som behandlingsassistent redan då jag var 20 år, vilket gav mersmak och jag gick utbildningen "Socialpedagogiskt Ungdomsarbete" på folkhögskola. Några år senare var målet att bli socionom och jag valde att gå den välrenommerade utbildningen på Ersta Sköndal Högskola i fyra år. Jag bor och arbetar i Stockholm men är född och uppvuxen på Gotland.
I mitt yrke som socionom har jag kompetens inom många olika områden inom socialt arbete. Mina tjänster riktas främst mot behandlingshem, HVB-hem, stödboenden och öppenvårdsverksamheter. Jag kan vara en resurs för företaget och de anställda både i löpande uppgifter så som t ex upprättande av underlag, utformande av riktlinjer och stödmaterial, handlingsplaner, förändringar i uppdrag och närvarande som stöd vid möten med socialtjänst och andra myndigheter.
Jag har haft tjänster som behandlingssekreterare, behandlingssamordnare, föreståndare på HVB, ansvarig för socionombemanning samt chef för öppenvård och nu senast chef för utredningsavdelning inom SIS. Jag har också erfarenhet från socialtjänstens enhet för ekonomiskt bistånd samt enheten för socialpsykiatri.
Jag stor erfarenhet av rekrytering och kan ta hand om en rekryteringsprocess på ert uppdrag. En annan, ofta akut tjänst jag tillhandahåller, är som interim-chef under kortare uppdrag på en till sex månader under t.ex en sjukskrivnings- eller rekryteringsperiod. Har ni behov en en extraresurs under en kortare eller längre tid? Behöver ni någon som snabbt tar sig an uppgifter med energi, kunskap och engagemang? Hör av er!
Här är jag med våra två pojkar.
Ersta Sköndal Högskola, 2000 - 2004
Socionomutbildningens huvudämne är socialt arbete, men utbildningen innehåller även stödämnen som samhällsekonomi, statsvetenskap, rättsvetenskap och beteendevetenskap. Flera delar av socionomutbildningen är verksamhetsförlagd, och varje termin finns särskilda moment för personlig professionell utveckling. Under utbildningen läses kurser i forskningsmetod och vetenskapsteori samt uppsatsskrivande på B- och C-nivå.
Tollare Folkhögskola, 1998 - 1999
En kurs för den som vill arbeta förebyggande eller i behandling med ungdomar. Kursen ger kunskaper om ungas problematik sett ur perspektiven samhälle, familj och individ. Genom beprövade och framgångsrika metoder lär kursen ut hur man vänder en destruktiv utveckling till något positivt. Personliga möten med yrkesverksamma eldsjälar, auskultationer på arbetsplatser, fältförlagda studier, två praktikperioder samt metodveckor ingår.
Intensivept/Nutriologi januari 2017
Grundläggande näringslära, Guide i matbutiken, Kosttillskott kost för vegan/vegetarian, Dieter & kostråd, Ätstörningar, Kost & Sjukdom, Kost & träning, Hälsoanalyser & kroppssammansättning, Kostupplägg - exempel & övningar
Statens institutionsstyrelse maj 2007 samt april 2016
Utbildning i Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) som är en samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser.
BrolinWestrell november 2017
Krishantering i arbetslivet
Riddarfjärden Ledarskap och Utveckling AB oktober 2014, aprl 2015 samt oktober 2015
Programmet ger ökad medvetenhet och förmåga att leda och påverka i komplexa situationer.
Almega samt Statens Institutionsstyrelse oktober 2014
Genomgång av gällande lagstiftning
Almega september 2011
Genomgång av gällande lagstiftning
IPF april 2011
Grundläggande chefsutbildning
Socialstyrelsen mars 2008
Utbildning i utredningsmetoden Barnets behov i centrum